ВССУ, розглянувши справу № 6-26976св15, дійшов висновку, що законодавець закріпив за працівником право на розірвання трудового договору з обов 'язком двотижневого попередження, а не з правом працівника на двотижневе відпрацювання.

Апеляційний суд, відновлюючи позивачку на роботі і стягуючи на її користь середній заробіток за весь час вимушеного прогулу і моральну шкоду, виходив з того, що зміст заяви позивача про звільнення за власним бажанням не відповідає вимогам трудового законодавства, оскільки не містить дати, з якої вона просила її звільнити, і причини звільнення, а, отже, роботодавець має право звільнити її тільки через 2 тижні після подачі заяви, а в цей час вона її відкликала. Крім того, суд зазначив, що звільнення вагітних жінок з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається згідно з частиною 3 статті 184 КЗпП.

ВССУ скасував судове рішення апеляційного суду, дійшовши такого висновку.

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав