Кабмін прийняв рішення щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для ФОП, у яких є діти, і людей, які втратили роботу і зареєструвалися в центрі зайнятості як безробітні.

Кабмін ввів виплату допомоги на дітей ФОП, які належать до 1-ї та 2-ї групи платників єдиного податку та сплачували ЄСВ, на період карантину та на один місяць з дати його скасування.

Допомога надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку в розмірі прожиткового мінімуму (для дітей до 6-ти років - 1779 грн, для дітей від 6-ти до 10-ти років - 2218 грн).

Також змінено підхід до розрахунку сукупного доходу сім'ї при визначенні права на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям для осіб, які під час карантину стали безробітними: в дохід не буде враховуватися отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю.

Середньомісячний розмір допомоги для малозабезпеченої сім'ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 грн.

Адвокат Харків, Київ, Україна - юридичні послуги: розлучення, розділ майна, аліменти, реєстрація підприємства, реєстрація ТОВ, реєстрація торгової марки, реєстрація ФОП, позбавлення батьківських прав